Πέτρος Σουκουλιάς - The Mindspark Initiative

Πέτρος Σουκουλιάς

 Innovation & Technology Expert

soukoulias

O Πέτρος Σουκουλιάς είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, του τμήματος προγραμματισμού του ΕΛΚΕΠΑ και κάτοχος MSc in Computer Science του Πανεπιστημίου Εssex της Αγγλίας.

Τη δεκαετία 1987-97 έχει ευρύτατη συμμετοχή στο σχεδιασμό και υλοποίηση εθνικών και πολυεθνικών έργων Πληροφορικής στο Στρατό Ξηράς και το 1992 εισηγείται την επιχειρησιακή χρήση της Πληροφορικής ενώ στο διάστημα 1992-95 είναι εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ σε θέματα Πληροφορικής (WG-29). To 1997 αποστρατεύεται με το βαθμό του Ταξιάρχου.

Είναι συνιδρυτής της Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ, στην οποία διετέλεσε Γενικός Διευθυντής από το 1997-2011, με σημαντική εμπλοκή σε αναπτυξιακά και ερευνητικά εθνικά και ευρωπαϊκά έργα, στα Ηλεκτρονικά και Πληροφορική. Από το 2012 είναι ο επικεφαλής του Scientific/Advisory Board της Εταιρείας και σχεδιάζει τη στρατηγική της Εταιρείας ενώ παράλληλα συντονίζει την εταιρική εμπλοκή σε μεγάλης κλίμακας διεθνή ερευνητικά και κατασκευαστικά έργα με το CERN, την ESA, ΑIRBUS DS U.K. και με ευρωπαίους εταίρους στον Η2020.

Από το 2013 είναι επισκέπτης-καθηγητής στο μεταπτυχιακό του ΤΕΙ ΑΜ-Θ.  Από τον Ιούλιο του 2013 τέλεσε πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης μέχρι και τα μέσα του 2016 οπου το συμβούλιο βρίσκεται σε ανασχηματισμό. Από το 2014 είναι αντιπρόεδρος της Ένωσης Οργανικών Ηλεκτρονικών Ελλάδος (ΗΟPΕ-Α). Ο κ. Σουκουλιάς είναι ένας εκ των ιδρυτών και πρόεδρος του ΔΣ της ΝΟΜΙΑ ΑΕ εταιρείας, η οποία προωθεί στην παγκόσμια εμπορική Ναυτιλία το σύστημα  LAROS.