the mindpark neurons / exceptional minds globally recognized for their respective expertise

Δρ. Γιάννης Καλογεράκης / Εκπαιδευτής / Εμψυχωτής Στελεχών Επιχειρήσεων

kalogerakis

Ο Δρ. Καλογεράκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1957. Έλαβε το πτυχίο, το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Strathclyde της Σκωτίας. Από το 1982 έχει εργαστεί σε διάφορες διοικητικές θέσεις, για εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Μέση Ανατολή, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ως ένας συχνός κεντρικός ομιλητής σε διάφορα εθνικά και διεθνή συνέδρια και ως επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα Βρετανικά & Ελληνικά Πανεπιστήμια, έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις και σεμινάρια σε διεθνές επίπεδο με έμφαση στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση για τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Από το 1993 διδάσκει τακτικά στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων ενδυνάμωση, κίνητρα και ανάπτυξη ανθρώπινων δεξιοτήτων…

Peter Economides / Brand Strategist

O Peter Economides είναι ένας διεθνούς φήμης και δραστηριότητας brand strategist, με έδρα την Αθήνα.

Είναι  Ιδρυτής της  Felix BNI, ενώ υπήρξε πρώην Executive Vice President & Worldwide Director of Client Services στον Διεθνή Διαφημιστικό Οργανισμό McCann Erickson Worldwide και Head of Global Clients στην TBWA\Worldwide.

Έχει διαχειριστεί και αναπτύξει ηγετικές διαφημιστικές εταιρείες στην Νότιο Αφρική, Χονγκ Κόνγκ, Ελλάδα, Μεξικό και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην McCann Erickson Worldwide υπήρξε επικεφαλής για την διεθνή διαχείριση του λογαριασμού της Coca Cola, ύψους $1.8 δις και στην TBWA\Worldwide υπήρξε επικεφαλής του Rebranding της Apple, αναλαμβάνοντας την διαχείριση της καμπάνιας «Think Different» με την επιστροφή του Steve Jobs.

Στους πελάτες  της  Felix BNI συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά οι Audi, Heineken Breweries, Coca-Cola, the International Olympic Committee, Affidea Medical Group, Seychelles Tourism, superyacht builder Oceanco, Τράπεζα Κύπρου και πολλοί άλλοι…

economides-2

Professor Jeff French / Global thought leader

Professor Jeff French

Ο Jeff French είναι ένας παγκοσμίου φήμης thought leader στα πεδία της συμπεριφορικής επιρροής, του Social Marketing, της κοινωνικής επικοινωνίας και του programme planning and evaluation.

Ο Jeff έχει εκδώσει πάνω από ενενήντα ακαδημαϊκά papers, πέντε βιβλία και αρκετούς οδηγούς και tool kits σχετικά με το αντικείμενό του. Ο Jeff είναι επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Brighton και Fellow στο πανεπιστήμιο Kings College του Λονδίνου. Επίσης διδάσκει σε τέσσερα ακόμη πανεπιστήμια σε τακτική βάση. Τέως Διευθυντής Πολιτικής και Επικοινωνίας στο Health Development Agency του Ηνωμένου Βασιλείου και πρεσβύτερος δημόσιος υπάλληλος στο Υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 2004, ο Jeff καθοδήγησε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στην αναθεώρηση του Social Marketing και συνέστησε το National Social Marketing Centre το 2005. Το 2009 ο Jeff έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της Strategic Social Marketing Ltd.

Παναγιώτα Σπανού / Head od Entertainment ANT1

Δουλεύοντας 25 χρόνια στην τηλεόραση & μετά από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία ως Senior Producer βρίσκεται στη θέση της Head of Entertainment ΑΝΤ1 TV από τον Ιανουάριο του 2018.  

Έμπειρο στέλεχος της οικογένειας του ΑΝΤΕΝΝΑ, εντάχθηκε για πρώτη φορά στο Τμήμα Ψυχαγωγίας το 1995 αναλαμβάνοντας τη θέση Content & Editing Producer μέχρι το 2005, με κύρια καθήκοντα την προσαρμογή ξένων format στην ελληνική τηλεοπτική αγορά για τον ΑΝΤ1 (Big Brother, Fame Story κ.α.), επιστρέφει το 2007 μέχρι το 2012 ως Project Manager σε σημαντικά ψυχαγωγικά projects του προγράμματός μας (X Factor, Dancing with the stars, Deal κ.α.).Το 2013 αναλαμβάνει καθήκοντα Senior Producer ANT1 TVΣταθμός στη μέχρι τώρα πορεία της αποτέλεσε η επίβλεψη του ψυχαγωγικού προγράμματος ως Supervising Producer στο Planet TV, που εδρεύει στη Σλοβενία.

Με σπουδές στην Κλασική Φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα διευρύνοντας το φάσμα των γνώσεων της.

Spanou Panayiota ANT1

Tom Katsioulas / Technology Executive and Marketing Leader

katsioulas tom

O Αθανάσιος (Tom) Kατσιούλας  είναι διοικητικός διευθυντής στον τομέα της τεχνολογίας. Κατέχει ηγετική θέση σε μια εταιρεία «Fortune 50» στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με κύριο ρόλο την ανάπτυξη αγοράς και την στρατηγική οικοσυστήματος για ασφάλεια σε Internet of Things.

Ο Tom έχει πολυετή εμπειρία σε λογισμικά για αυτοματοποίηση   σχεδιασμού των microchips, ηλεκτρονικών συσκευών, ενσωματωμένα συστήματα, Εταιρικό λογισμικό και εφαρμογές για Internet of Things.

Έχει υπάρξει  διοικητικός διευθυντής, διοικητής και σύμβουλος σε θέσεις Marketing και Engineering, σε μεγάλες επιχειρήσεις και τεχνολογικές Startups στην ΗΠΑ και στην Ελλάδα.

Dimitris Karakoulas / Leadership Expert

Ο Δημήτρης Καρακούλας, είναι διοικητικό στέλεχος στην  αυτοκινητοβιομηχανία, επί του παρόντος επικεφαλής της Bentley motors, στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Ο Δημήτρης είναι κορυφαίος στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας με πολλά χρόνια εμπειρία και έχει διατελέσει στέλεχος σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις σε μερικές από τις πιο δημοφιλής εταιρίες παγκοσμίως (Porsche, Rolls Royce, GM, BMW, Audi, WV, Fiat, Renault and Ford).

Επιπλέον υπήρξε για 11 χρόνια λέκτορας στο Kingston University of London στην Ελλάδα και στο Hellenic Management Association. Ο Δημήτρης είναι ένας πιστοποιημένος PMP και κατέχει πτυχίο μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ΜΒΑ από το Kingston University of London.

karakoulas

Nick Godbehere / Behavioural Insights Expert

Nick Godbehere

Ο Nick είναι επαγγελματίας της ερευνας αγοράς και συμπεριφορικής αλλαγής με υπόβαθρο στην ψυχολογία και την ανθρώπινη. συμπεριφορά. Είναι πιστοποιημένο μέλος της UK Market Research Society (Certified Member) και έχει περισσότερα απο 20 χρόνια εμπειρία ως επαγγελματίας ερευνητής χρησιμοποιώντας την συλλογή ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων, την επίγνωση και ψυχολογία για να ενισχύσει συμπεριφορικές και οργανωσιακές στρατηγικές αλλαγής, επικοινωνία, σχεδιασμό πολιτικής και πεδία όπως η ανάπτυξη ιδέας και τον σχεδιασμό προϊόντων.

Στην διάρκεια της καριέρας του ο Nick, έχει παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, έρευνας και εκπαίδευσης σε πελάτες απο ένα ευρύ πεδίο κλάδων που συμπεριλαμβάνουν ενδεικτικά: Arriva UK Trains, Unilever, The Home Office, The Department of Health, the NHS, Thames Water, Greater Manchester Public Health Network, Boots the Chemist, Abu Dhabi Department for Transport, Bermuda Hospitals Board and The Met Office.

Michael Van Den Berg / Digital Intrapreneur

O Michael είναι Ιδρυτής της Digital Masters Akademy, επιχειρηματίας και Διευθύνων Σύμβουλος της Appsolute Value, μία startup που ταράσσει τα νερά της βιομηχανίας της συμβουλευτικής, και συνεργάζεται με κορυφαία Brands στην Βόρεια Αμερική, εμπόρους και τράπεζες, που επιθυμούν να ψηφιοποιηθούν και να επεκταθούν στην τεχνολογία των έξυπνων συσκευών. 

Michael Van Der Berg

Θοδωρής Σπηλιώτης / Συγγραφέας – Επιχειρηματίας

spiliotis

Ο Θοδωρής Σπηλιώτης είναι πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο α) στην Τηλεματική (Msc in Telematics – Middlesex University) και β) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA – Kingston University).

Διαθέτει δεκαπενταετή εμπειρία στον χώρο της τεχνολογίας, κατέχοντας μέχρι σήμερα υψηλόβαθμες θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες στους τομείς Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), Marketing και Πωλήσεων.

Το 2013 ξεκίνησε τη δική του νεοφυή εταιρεία τεχνολογίας Startup που δραστηριοποιείται στη μέτρηση εμπειρίας του πελάτη με την εφαρμογή ενός καινοτόμου λογισμικού μέσω tablet. Το προϊόν ονομάζεται ESURVEY (www.esurvey.gr) και έχει συνδρομητές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αναστάσιος Τζήκας / Πρόεδρος ΔΕΘ-HELEXPO / TECHNOPOLIS ICT PARK

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1958 και αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και του Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ΑΕ».

Είναι Πρόεδρος Δ.Σ. της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης – HELEXPO Α.Ε. Είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), του οποίου υπήρξε Πρόεδρος για περισσότερα από 15 χρόνια. Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της Singular Software Α.Ε. στην οποία διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος 1987-2004 και Πρόεδρος του ΔΣ μέχρι το 2005. Στη διάρκεια της περιόδου αυτής υπήρξε επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Singular Bulgaria και Singular Romania 1995-2004, καθώς και εντεταλμένος σύμβουλος της Delta Singular 2001-2004.

Τάσος Τζήκας ΔΕΘ

Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος / Βραβευμένος με ΕΑΑ ειδικός εταιρικής καινοτομίας Ιδρυτής της Curious, Inc.

fotis-2
Ο Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος είναι διεθνής ειδικός εταιρικής καινοτομίας και ερευνητής βραβευμένος στις Βρυξέλλες με το σήμα αριστείας για καλύτερη παροχή έρευνας και πληροφόρησης στα Ευρωπαϊκά βραβεία European Association Awards 2017.
Μέσα από ένα διαφοροποιημένο διεθνές χαρτοφυλάκιο έργων σε 11 χώρες, βοήθησε οργανισμούς από διάφορους κλάδους, να παράξουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους ενόψει μεταβαλλόμενων αγορών, τεχνολογιών και ζήτησης.
Έχει αναγνωριστεί για τις δυναμικές ομιλίες του σε εταιρείες, επαγγελματικές ομάδες, διεθνή φόρουμ και κλαδικές συνόδους κορυφής όπως ενδεικτικά στο Ρίο Ντε Τζανέιρο (CIBP), την Πόλη του Κεμπέκ (ISC), τη Λουκέρνη (IGT-ICCS), τη Βιέννη (WCUC), το Σίτι του Λονδίνου (TCL/HQ) καθώς και σε εμβληματικούς χώρους συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, του Μουσείου του ΜΙΤ στη Βοστώνη, του κάστρου του Montabaur στη Φρανκφούρτη και του Μνημείου JK στη Μπραζίλια.

Avinash Ananda / Leadership & Hapiness Guru - Founder Global Academy of Meta Mind Management

Ο Avinash Ananda είναι ιδρυτής της Global Academy of Meta Mind Management (GAMMA), έναν οργανισμό συμπεριφορικής εκπαίδευσης που εστιάζει στην έρευνα και εκπαίδευση της σχέσης της ευτυχίας, ηγεσίας, ενίσχυση ανθρώπινων ικανοτήτων και παραγωγικότητας. Είναι επίσης συνδημιουργός της εφαρμοσμένης Συμπεριφορικής επιστήμης του Meta Mind Management, η οποία αναφέρεται επίσης ως η νέα επιστήμη των 360 μοιρών της ευτυχίας μέσω ευθυγράμμισης της ανθρώπινης ενέργειας.

Ο Avinash είναι ο Chairman του International Institute of Personality Development (IIPD) που εστιάζει στην εκπαίδευση των νέων για την ανάπτυξη γνώσεων, τρόπου σκέψης και δεξιοτήτων για να επιτύχουν τους στόχους τους. Ως Πρύτανης του Management Institute of Behavioral Sciences (MIBS),…..

avinash ANANDA

Αποστόλης Αϊβαλής / Business Strategist

Apostolis Aivalis

Ο Αποστόλης Αϊβαλής είναι CEO της KNOWCRUNCH.COM ένας διεθνής οργανισμός εκπαίδευσης και Managing Partner της AIVAL.COM ένα business strategy consulting firm. Έχει ειδίκευση και εμπειρία στις αγορές consumer & enterprise internet, social media, gaming, music, advertising, technology, media και mobile στις οποίες εργάζεται από το 1996 ως στέλεχος, mentor αλλά και επιχειρηματίας.

Συν-δημιούργησε την PowerΝet το 1996, τα Web Awards (τώρα Ermis Digital) το 1998, την ArboMedia το 2001, την Real Brands το 2007, την Social Brands το 2009, το StartupDay event το 2009 και το Startup Nation το 2011. Είναι επίσης δημιουργός του Professional Diploma in Digital & Social Media ενώ εκπαιδεύει στελέχη σε επιχειρήσεις, κολλέγια και πανεπιστήμια από το 2007.

Πέτρος Σουκουλιάς / Innovation & Technology Expert

O Πέτρος Σουκουλιάς είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, του τμήματος προγραμματισμού του ΕΛΚΕΠΑ και κάτοχος MSc in Computer Science του Πανεπιστημίου Εssex της Αγγλίας.

Τη δεκαετία 1987-97 έχει ευρύτατη συμμετοχή στο σχεδιασμό και υλοποίηση εθνικών και πολυεθνικών έργων Πληροφορικής στο Στρατό Ξηράς και το 1992 εισηγείται την επιχειρησιακή χρήση της Πληροφορικής ενώ στο διάστημα 1992-95 είναι εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ σε θέματα Πληροφορικής (WG-29). To 1997 αποστρατεύεται με το βαθμό του Ταξιάρχου.

Είναι συνιδρυτής της Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ, στην οποία διετέλεσε Γενικός Διευθυντής από το 1997-2011, με σημαντική εμπλοκή σε αναπτυξιακά και ερευνητικά εθνικά και ευρωπαϊκά έργα, στα Ηλεκτρονικά και Πληροφορική…

soukoulias

Αθανάσιος Ράπτης / CEO Χρυσός Οδηγός

rapths

Ο Αθανάσιος Ράπτης γεννήθηκε το 1971. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και είναι κάτοχος ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο του Kent UK. Είναι επίσης κάτοχος MSc. in Marketing & Communication από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).Έχει σημαντική εμπειρία σε Διευθυντικές θέσεις τόσο στο Marketing όσο και στις Πωλήσεις (ΕΛΓΕΚΑ, ComputerLogic, SarahLawrence, ΟΛΘ, HELEXPO).

Μαρία Μπόζογλου / Founder & CEO Italy Lines

Η Μαρία γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961. Μετά το σχολείο πήγε στην Ιταλία για σπουδές, όμως αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα πριν ολοκληρώσει τις σπουδές της για να γίνει μητέρα.

Αν και μεγάλωνε μόνη της το παιδί της το 1991 και μετά από 7 χρόνια στο χώρο των μεταφορών αγαθών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, ξεκίνησε τη δική της startup, την ITALY LINES, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες logistics. Η ηγετική της ικανότητα οδήγησε την εταιρία να ανοίξει 2 depot, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, και στη συνεργασία της με κορυφαία ελληνικά brands. Από το 2015 η ITALY LINES είναι εταιρία εισηγημένη στο Χρηματιστήριο.

Αυτό που οδηγεί τη Μαρία είναι το όραμά της και οι αξίες της ώστε να δημιουργήσει ομάδες που κερδίζουν σε όλα τα επίπεδα και τις υπηρεσίες logistics.

Maria Bozoglou

Χριστόδουλος Τοψίδης / Επιχειρηματίας | Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου

topsidis-2a

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης είναι επιχειρηματίας με ατομική δραστηριότητα και συμμετοχή, ως μέτοχος, σε διάφορους κλάδους και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες συνοψίζονται στον κατασκευαστικό κλάδο, ψυχαγωγία, μαζική σίτιση, τουρισμό, εμπόριο, υπηρεσίες και ενέργεια.

Από το 2011 είναι Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, όπου αναβάθμισε τη στρατηγική κατεύθυνση του φορέα, την αποδοτικότητα των υπηρεσιών και ενσωμάτωσε νέες ανταποδοτικές υπηρεσίες. Στην ενεργή θητεία του ενσωμάτωσε στρατηγικές βιώσιμου εισοδήματος για τον φορέα με την αξιοποίηση των υποδομών της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επιμελητηρίου Έβρου, όπου υπηρετεί επίσης ώς Πρόεδρος της…

Βασίλης Δαστερίδης / CEO Dasteri S.A.

Γεννήθηκε το 1974 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ειδικές Γνώσεις: Επικεφαλής του τμήματος R&D της εταιρίας με μεγάλη Εξειδίκευση μετά από σειρά εκπαιδεύσεων και μεγάλης εμπειρίας στο 3D design και Optical Design φωτιστικών σωμάτων οχημάτων και εσωτερικών-εξωτερικών χώρων.

Είναι μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία «ΝΙΚ. ΔΑΣΤΕΡΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε» που ιδρύθηκε το 1976 από τον πατέρα του Νικόλαο Δαστερίδη και η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας με κύριο αντικείμενο τα φωτιστικά σώματα οχημάτων με εξαγωγές σε 52 χώρες έχοντας συνεργασίες με μερικές από τις πιο δημοφιλής εταιρίες παγκοσμίως και αποτελεί μια από τις πρώτες εταιρείες που στράφηκε στην τεχνολογία LED…

daster-2

Παναγιώτης Κολλάς / Ιδρυτής UNISCRAP PBC (Delaware, United States)

Kollas

Ο κ. Κολλάς Παναγιώτης είναι νέος Επιχειρηματίας και Υπότροφος από το πρόγραμμα SELECTUSA των Ηνωμένων Πολιτειών, μέσω της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Επενδυτικό Συνέδριο των ΗΠΑ το 2015. Από τότε έχει ιδρύσει την Διεθνή Εταιρεία UNISCRAP PBC, εταιρεία Κοινής Ωφέλειας στον τομέα του Περιβάλλοντος.

Ως Εταιρεία Κοινής Ωφέλειας αποσκοπεί στην Δημιουργία Κοινωνικού, Περιβαλλοντικού και Οικονομικού Αντικτύπου, μέσω καινοτομίας, έρευνας και ανάπτυξης στις ΗΠΑ σε θέματα Διαχείρισης Πόρων. Δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην Νοτιο-ανατολική Ευρώπη, με δυναμική η UNISCRAP  να γίνει Παγκόσμια Εταιρεία Κοινής Ωφέλειας για τους νέους ανθρώπους, όπου και αν αυτοί βρίσκονται σε έναν ενιαία κόσμο χωρίς σύνορα.